Fiddan Øko-Gård

Bestilling av kjøtt 

Debio-merket

Info før du bestiller

Før du bestiller, vennligst les informasjonen nedenfor om hvordan bestilling og utlevering fungerer. Detaljer om priser, slaktevekter og oppdelings alternativer finnes i bestillingsskjemaet. Det meste handler om storfe, kun ett avsnitt handler om lam og fåreslakt. 

Jens Eide slakteri

Alle dyr slaktes hos Jens Eide i Lillesand, og kjøttet må hentes der på avtalt dag. Alternativt kan annen utlevering i noen tilfeller avtales.

Adressen er:
Gaupemyrheia 16, 4790 Lillesand

SE KART

Hele og halve slakt

  • Vi selger kun hele og halve slakt. Kvarte slakt kan også bestilles, men får lavere prioritet ved stor etterspørsel.
  • Alt selges basert på slaktevekten vi får av slakteriet.
  • Innmat, tunge, kjake, hale etc er ikke inkludert i slaktevekten men kan leveres mot et tillegg.
  • Slaktet blir pakket i plast og levert i håndterbare store stykker slik at det normalt kan hentes med vanlig bil.

Hva betyr slaktevekt?

Slaktevekten er vekten av en dyrekropp når blodet er tappet av, innvollene tatt bort, og hud, hode og lemmene nedenfor knær og haser er skilt fra.

Vær klar over at totalvekt etter eventuell oppdeling og pakking vil blir noe redusert i forhold til oppgitt slaktevekt. Dette skyldes at noen kg går bort i sagespon, avkapp, blod etc

Storfe - 4 oppdelings alternativer

Som tillegg for storfe slakt kan du velge mellom 4 oppdelingsalternativer. NB: Alternativ 3 er obligatorisk for kvarte slakt. 

Du kan også velge å partere kjøttet selv. Velg i tilfelle «Ingen Oppdeling». Vi kan eventuelt tipse deg om lokale slaktere som deler nøyaktig slik du ønsker.

Alternativ 1

Hele biffer og resten til kjøttdeig, ikke vacuum pakket. Alle bein og fett/avskjær følger også med. Levert løst i kartong

Alternativ 2

Vakumerte hele biffer og resten til kjøttdeig i 0,5 kilos pakker. Alle bein og fett/avskjær i 2,5 kg pakker. Alt merket og pakket i kartong.

Alternativ 3

Vakuumerte biffer i panneklare stykker og resten til kjøttdeig i 0,5 kilos pakker. Alle bein og fett/avskjær i 2,5 kg pakker. Alt merket og pakket i kartong.

Alternativ 4

Vakuumerte biffer i panneklare stykker, Osso bucco i 1,0 kg pakker, høyrygg i 1,0 kg pakker, short ribs i 1,0 kg pakker, surra steik i 1,5 kg pakker, Resten til kjøttdeig i 0,5 kilos pakker. Alle bein og fett/avskjær i 2,5 kg pakker.

Lam og Får

Lamme og fåre-slakt selges kun som hele slakt, og bare om høsten.
Det er kun ett alternativ for oppdeling: Hele lår, resten smådelt, pakket løst i plastbelagt pappeske. 

Neste slakting - Oktober 2025

For utlevering i Oktober 2025 kan vi tilby:

  • ca 6 stk kalver – Hele og halve slakt
  • ca 2 stk ku – Hele, halve og kvarte slakt
  • ca 10 stk lam – Hele slakt
  • ca 2 stk får – Hele slakt

Priser, slaktevekter og betaling

  • Alle priser ser du ved utfylling av bestillings skjema
  • Estimerte slaktevekter for neste slakting ser du i bestillings skjema
  • 75% av estimert pris betales til konto for å bekrefte din bestilling
  • Resterende avregnes og betales ved utlevering, kontant eller vipps