Telefon: +47 94 32 78 74
Email: Knut.Andre@Fiddan.no
Adresse:
Fiddan Øko Gård
Havreselandsveien 85
4525 Konsmo
Litt Historie:
Fiddan har røtter tilbake til 1600-tallet, opprinnelig kalt Fidland. Navnet stammer fra en fruktbar dal (fid) hvor det renner vann. På begynnelsen av 1900-tallet ble navnet endret til Fiddan på grunn av lokal uttale. Gården har hatt flere bruk, men i dag er det to gårdsbruk i drift – «Nerajore» og «Der Borte».
Ammeku:
Vi driver hovedsakelig med ammeku, og har valgt Aberdeen Angus for sin høye kjøttkvalitet med god fettmarmorering. Dyrene går fritt på beite hele sommeren, og får servert ensilert grass og høy som vinterfôr. Ingen kraftfôr benyttes. Kjøttet vårt er et 100% rent lokalt naturprodukt.
Sau:
Shropshire-sauen vår er kjent for å beite i juletrefelt uten å skade trærne. Denne rasen gir velsmakende kjøtt og har et mer naturlig og langsommere vekstforløp. Som alle våre dyr, får sauene kun økologisk tilskudd og er et naturlig produkt.
Økologisk Drift:
Vi er Debio-godkjent og driver etter økologiske retningslinjer. På Fiddan er vi opptatt av dyrevelferd og bærekraft. Dyrene går på beite i opptil 7 måneder og får jevnlig mosjon ute om vinteren. Vi anbefaler å velge lokalt og økologisk for både helse og miljø.
Naturlig Mat som Hobby:
I tillegg til kjøttproduksjonen har vi høner som gir økologiske egg og dyrker frukt og grønnsaker. Fiddanstjernet byr på ørret og bekkerøye, mens Fiddan-skogen har et rikt dyreliv med elg, hjort, rådyr og hare, samt sopp og bær.
Overnatting i Naturen:
TreeTop Fiddan tilbyr unike overnattingsmuligheter i skogen med 3 hytter, og vi har en Mini camping i sommerhalvåret. Alle gjester er velkomne til en omvisning på gården.